BALIK FONDU 🐟🐠🐡

Malzemeler:
4-5 adet levrek kemiği (kafa,kılçık)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
8-10 dal maydanoz sapı
2 adet defne yaprağı
1/2 dal keeviz sapı ve 1 dilim kereviz
10-12 adet tane karabiber

Hazırlanışı:
Balık kemiklerini iyice yıkayp süzün. daha sonra üzerlerine sıcak su dökün ve süzdürün.
Bir tencereye balık kemilerini ilave edin. soğan soyup kabaca doğrayın, havuzu doğrayıp ilave edin.
Diger malzemeleri de ilave edin ve üzerine 5-6lt su ekleyin, kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
Kaynamaya başlamadan üzerinde oluşan köpükleri alın ve kaynadığında ocağın altını kısıp yaklaşık 1,5 saat pişirin.
30 dakika dinlendikten sonra bir tülbent ile süzün.

Küçük parçalar halinde dondurup muhafaza edebilirsiniz.🐡🐠🐟

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar