BALIK FONDU 🐟🐠🐡 Malzemeler: 4-5 adet levrek kemiği (kafa,kılçık) 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç 1 diş sarımsak 8-10 dal maydanoz sapı 2 adet defne yaprağı 1/2 dal keeviz sapı ve 1 dilim kereviz 10-12 adet tane karabiber Hazırlanışı: Balık kemiklerini iyice yıkayp süzün. daha sonra üzerlerine sıcak su dökün ve süzdürün. Bir tencereye balık kemilerini ilave edin. soğan soyup kabaca doğrayın, havuzu doğrayıp ilave edin. Diger malzemeleri de ilave edin ve üzerine 5-6lt su ekleyin, kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynamaya başlamadan üzerinde oluşan köpükleri alın ve kaynadığında ocağın altını kısıp yaklaşık 1,5 saat pişirin. 30 dakika dinlendikten sonra bir tülbent ile süzün. Küçük parçalar halinde dondurup muhafaza edebilirsiniz.🐡🐠🐟
Bu blogdaki popüler yayınlar
Bir süredir yoğun bir tempoda olduğum için yazı paylaşamamıştım, bu yüzden tatlı bir paylaşımla karşınızdayım 😎😎 FONDÜ Bunun için pek bir tarife ihtiyaç olmasa da tarifsiz en sevilesi tatlıııııı Yanına tabi ki de meyve güzel oluyor ama kişiden kişiye değişen zevklerde var tabi, bence makaron, minik tartlar, marshmallow, bebe bisküvileri, ve ve ve tabikide illaki biitter olacak değil ya frambuazlısı olur beyazı olur sütlüsü olur 😝😝😝😝😝 Afiyet olsunnnnn
Bilgiler Bilgilerr Bilgilerrrr 👌👌👌 PASTALARIN ÜSTÜNE SÜRÜLEN KREMALAR Pastaların arasına konan kremalar, üstüne de kullanılabilir. Ancak, üstüne sürmek için ayrı bir krema hazırlanabilir. Pastaların üzerine sürülen kremalara ; GLAZÜR, CİLA ve ya ÖRTÜLÜK denir. Pastaların üzerine krema sürmek için pasta enjektörü veya huni kullanılır. Süsler ise ; ya özel kalıplarla, ya da elle yapılır. TART HAMURU NERELERDE KULLANILIR ? Yağlı hamur da denilen tart hamuru, pasta ve bisküvi yapımında kullanılır. Diğer adı altlık hamurudur. Hamur büyük kalıba konulursa tart ; küçük kalıba konulursa tartölat denir. Tart ve tartölatlar tatlı ve tuzlu; meyveli ve jöleli; fındıklı, fıstıklı, cevizli olarak hazırlanabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder