Bilgiler Bilgilerr Bilgilerrrr 👌👌👌
PASTALARIN ÜSTÜNE SÜRÜLEN KREMALAR
Pastaların arasına konan kremalar, üstüne de kullanılabilir. Ancak, üstüne sürmek için ayrı bir krema hazırlanabilir.
Pastaların üzerine sürülen kremalara ; GLAZÜR, CİLA ve ya ÖRTÜLÜK denir.
Pastaların üzerine krema sürmek için pasta enjektörü veya huni kullanılır.
Süsler ise ; ya özel kalıplarla, ya da elle yapılır.
TART HAMURU NERELERDE KULLANILIR ?
Yağlı hamur da denilen tart hamuru, pasta ve bisküvi yapımında kullanılır. Diğer adı altlık hamurudur.
Hamur büyük kalıba konulursa tart ; küçük kalıba konulursa tartölat denir.
Tart ve tartölatlar tatlı ve tuzlu; meyveli ve jöleli; fındıklı, fıstıklı, cevizli olarak hazırlanabilir.
PASTALARIN ÜSTÜNE SÜRÜLEN KREMALAR
Pastaların arasına konan kremalar, üstüne de kullanılabilir. Ancak, üstüne sürmek için ayrı bir krema hazırlanabilir.
Pastaların üzerine sürülen kremalara ; GLAZÜR, CİLA ve ya ÖRTÜLÜK denir.
Pastaların üzerine krema sürmek için pasta enjektörü veya huni kullanılır.
Süsler ise ; ya özel kalıplarla, ya da elle yapılır.
TART HAMURU NERELERDE KULLANILIR ?
Yağlı hamur da denilen tart hamuru, pasta ve bisküvi yapımında kullanılır. Diğer adı altlık hamurudur.
Hamur büyük kalıba konulursa tart ; küçük kalıba konulursa tartölat denir.
Tart ve tartölatlar tatlı ve tuzlu; meyveli ve jöleli; fındıklı, fıstıklı, cevizli olarak hazırlanabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder