Birazcıkta yöresel olsun madem 🐑🐑



KUZU ETLİ KEŞKEK

Malzemeler :
2 bardak Buğday
3 çorba kaşığı Tarhana
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 parça Kemikli kuzu eti
2 yemek kaığı Salça (biber ve domates karışık)
Hazırlanışı :
Öncelikle kuzu etini salçalı suda haşlıyoruz, et kemikten çıkana kadar. Daha sonra buğday su ile dağılana kadar kaynatılır.
Suyunu iyice çektikten sonra altı kapatılıp kaşık ile dövülür, birbiriyle özdeşene kadar devam eder.
Bir tavada yağ ve tarhana pembeleştirlir, dövülen keşkeğin içersinine eklenir.
Sunum yapılacak tabağa ilk olarak keşke üzerine salçalı et koyularak hazırlanır.(Eti kemiken ayırarakta servis yapabilirsiniz)

Afiyet olsunnn 🐑🐑🐑🐑

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar