İşte deniz mahsullerinin gözdesi bir tarifffffff

KARİDESLİ KALMAR DOLMASI

Malzemeler:
4 Kalamar kolu

İçi için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyükboy soğan (ince ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 su bardağı taze ekmek içi
4 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
115 g rendelenmiş hellim peyniri
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
                                                        
İçi;
Bir tavada yağı kızdırın ve soğanları yaklaşık 3 dakika kavurun. Tavayı ateşten alarak, sarımsağı, ekmek içini, maydanozu, peyniri, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Kalamarları kağıt havluyla kurulayın ve hazırladığınız içi bir kaşık yardımıyla doldurun. Kalamar kollarının uçlarını kürdanla tutturun.                                                
Domatesleri kaynar suyun içine atalım.
30 saniye bekletin, sonra çıkartın ve soğuk suyun altına tutun. Kabuklarını soyup doğrayın. Bir
tavada yağı kızdırın. Kalamarları ekleyin ve her iki tarafını da kızartın. Tavadan alalım.
Soğanları tavaya ekleyin ve 3 dakika kavurunuz.
Domatesleri, pudra şekeri ve sirkeyi ilave ettikten sonra karışım koyu bir hale gelene kadar yüksek ateşte pişirin. Kalamarları biberiyeyle birlikte tavaya yerleştirin.
Kapağını kapatıp 30 dakika ağır ateşte pişirin.Kalamarları dilimleyin. Ayrı tabaklarda sosla birlikte servis edin. Üzerlerine çam fıstığı serpin ve maydanozlarla süsleyeliiimmm 🙌🙌
 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar