GÖMLEK KEBABI

Fotoğraf Asitaneden bir karedir, karamelize soğan ve rokayla servis edilir.

Malzemeler:

1 adet kuzu gömleği ya da 1 tane yufka
1 su bardağı organik pirinç
2 adet kuru soğan
300 gr kuşbaşı kuzu eti veya kuzu ciğeri
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 çay bardağı dolmalık fıstık
baharatlar (kişniş, çementohumu, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber)
2 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
3 çorba kaşığı ev yoğurdu
1 tane taze yumurta

Yapılışı:

İç Harç;
Soğanları yemeklik doğrayın zeytinyağı ile kavurun.
300gr kuşbaşı koyun etini veya ciğeri ekleyin, kapağını kapatın. Etleri pişip suyunu çekene kadar pişirin.
Önceden sıcak suda 20 dk bekletilmiş pirinci etin üzerine ekleyin. Dolmalık fıstık, tuz ve baharatları koyun ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine 1.5 su bardağı sıcak su dökün. Tencerenin kapağını kapatarak pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Tencerenin kapağını kapattıktan 5-7 dk kadar sonra ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleniirrrr.

Kebap İçi;
Gömlekleri iyice yıkayın ve sıcak, sirkeli suda 20dk bekletin.
Çukur bir kasenin içine gömleği yerleştirin. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi iç pilav ile doldurun. Gömleğin çok yağlı yerlerini kesip çıkarabilirsiniz.
Kaseden çıkarıp ters çevirdiğiniz gömlek sarmalarını borcama veya tepsiye dizin.
Üzerine yoğurt ve yumurta karışımını sürün.
230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (10dk)
Gömlek kebabınız hazır. Bol yeşil salata ile sıcak servis etmenizi öneriyoruz.


Afiyet Olsun 🍴🍴

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar