İyi Akşamlar 💤
Akşam akşam güzel bir tarife ne deriz acaba ? Bence güzel olur 😛


KİRDE KEBABI
Malzemeler :
300gr Dana eti
2 adet Yufka
Kırmızı biber
Yeşil biber
Rozmarin
Salça
Yogurt(kese yoğurdu)
İsteğe göre baharatlar
Sıvı yağ
Hazırlanışı :
Öncelik olarak dana etlerini jülyen kesiyoruz, biberleri halka olarak kesiyoruz isteğe göre onlarda jülyen olabilir.
Eti salça ile kavuruyoruz, biberleri ekliyoruz ve son olarak baharatları ekleyip harcımızı hazırlıyoruz.
Sonrasında yufkaları mantı yaparmış gibi küçük kare şekline kesiyoruz kesilen yufkaları sıvı yağda arkalı önlü olarak kızartıyoruz.(peçeteye yağlarını aldırıyoruz)
Yoğurdu çırpıyoruz servise hazırlamak için,tabağın en alt kısmına kızarttığımız yufkaları yerleştiriyoruz, sonrasında yoğurdu yufkaların üzerine yayıyoruz ve son olarak hazırladığımız baharatlı harcıda yoğurdun üzerine yayıyoruz.
Ufak bir dokunuşla yani rozmarinle şık bir sunuma hazırlıyoruz.


Afiyet olsunnn 😎😎

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar