YANARDAĞ KEK 🍰🍰🍰🍰
KAKAOLU PANDİSPANYA :
Malzemeler :
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak)
1 su bardağı un (200 ml bardak)
1. 5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 yemek kaşığı ılık su
Hazırlanışı :
5 adet yumurtanın aklarını ayrı bir kaba sarılarını ayrı bir kaba alalım.
Yumurta akına şekerin yarısından fazlasını ve tuzu ekleyip blender da köpük beyazı olana kadar çırpalım.
Yumurta sarılarının içine kalan şekeri ilave edip iyice çırptıktan sonra 1 yemek kaşığı ılık suyu ekleyelim.
Ayrı bir kaba unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim.
İyice çırpılmış ve kıvam almış yumurta sarılarını, yumurta aklarına azar azar ilave edip, metal olmayan bir spatula yardımı ile alttan yukarı doğru yavaşça karıştıralım.
Elenmiş olan (un, kabartma tozu, kakao) karışımını çırpılmış yumurtaya eklerken ikinci kez elekten geçirelim. ''iki kez elekten geçen unlu karışımlar her zaman kabarma yönünden daha iyi sonuçlar verir''
Yuvarlak kelepçeli kek kalıbının dip kısmına yağlı kağıdı yerleştirip katı yağ ile yağlı kağıt geçirilmiş taban dahil her yeri iyice yağlayalım.
Kek karışımını kalıba aktardıktan sonra iki üç kez kalıbı tezgaha vurursanız kekin ortalarında boşluk kalmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra soğumaya bırakalım, soğuyan pandispanyayı kesme teli ile keselim.
Yumurta akına şekerin yarısından fazlasını ve tuzu ekleyip blender da köpük beyazı olana kadar çırpalım.
Yumurta sarılarının içine kalan şekeri ilave edip iyice çırptıktan sonra 1 yemek kaşığı ılık suyu ekleyelim.
Ayrı bir kaba unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim.
İyice çırpılmış ve kıvam almış yumurta sarılarını, yumurta aklarına azar azar ilave edip, metal olmayan bir spatula yardımı ile alttan yukarı doğru yavaşça karıştıralım.
Elenmiş olan (un, kabartma tozu, kakao) karışımını çırpılmış yumurtaya eklerken ikinci kez elekten geçirelim. ''iki kez elekten geçen unlu karışımlar her zaman kabarma yönünden daha iyi sonuçlar verir''
Yuvarlak kelepçeli kek kalıbının dip kısmına yağlı kağıdı yerleştirip katı yağ ile yağlı kağıt geçirilmiş taban dahil her yeri iyice yağlayalım.
Kek karışımını kalıba aktardıktan sonra iki üç kez kalıbı tezgaha vurursanız kekin ortalarında boşluk kalmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra soğumaya bırakalım, soğuyan pandispanyayı kesme teli ile keselim.
Keslin alt tabanı ben süt ve nescafe ile ıslattım nescafe sevmeyenler sadece süt ile de ıslatabilirler.
Üst kısmı ise 8 eşit parçaya böldüm.
İç Kreması :
Pastacı kreması
Halley
Şekerlemeler
Damla drop çikolata
Hindistan cevizi tozu
Hazırlanışı :
Pastacı kreması çırpılır. Diğer tüm malzemeler içerisine eklenerek harç elde edilir.
Üzeri İçin :
Orman meyveli sos ya da karamelli sos
Islatılan alt tabana hazırlanılan iç harç sıvanır daha sonra 8 parçaya bölünen üst kısmın teker teker kremanın üst kısmına yerleştirilir. En son hazırlanan sos ya da hazır olan sos üzerine lav gibi dökülür.
Afiyet olsun 👅🙈🙈🙈🙈🙈
Yorumlar
Yorum Gönder