Makarna ve tavuğun güzel uyumuna bir tarifle buradayım
ÇİN MAKARNALI SEBZELİ TAVUKLU SARMA
Malzemeler :
Çin makarnası
2 adet Tavuk göğüsü kemiksiz
Sıvı yağ
Kürdan
Çin makarnası için;
Sarımsak
Soya sosu
Susam
Baharatlar
Tavuk sarma için;
Mantar
Havuç
Domates
Renkli biber (isteğe göre sebzeler çıkarılıp eklenebilirler)
Hardal
Sıvı yağ
Toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Çin makarnası kaynamış suyun içine salınır. (makarna bizim makarnalarımıza göre daha az un içerdiği için kaynamaya gerek kalmaz sadece suya bırakmak onu haşlamaya yeterlidir)
Tavuk göğüsleri dövülerek inceltilir, domates, biber, mantar, havuç küp küp doğranır.
Bir tavada havuç biber mantar ve domates sırasıyla sotelenir, domates kaybolmaya başlarken altı kapatılır isteğe göre baharatlar eklenir.
İnceltilmiş tavukların içine bu harç koyulur ve tavuk sarılır, kürdanla açılmaması için sağlamlaştırılır.
Fırın tepsisine yerleştirilen tavukların üzerine toz kırmızı biber sıvı yağ ve hardalla yaptığımız sos sürülür 180 derece fırına atılır.
Tavuklar fırındayken haşlanmış makarna için sarımsak soyulup incecik doğranır azıcık kavurulur az bir yağda makarna tencereye konur daha sonra soya eklenir (isteğe göre azaltılıp attırılabilir ben kullanmadım dicek kadar az kullandım) baharatlar eklenir ve makarnamız hazır, tavuklar piştikten sonra verev verev kesilir makarna tabaklanır üzerine susam gezdirilir verevlenen tavular tabaktaki yerini alır ve afiyet olsunnnnn
ÇİN MAKARNALI SEBZELİ TAVUKLU SARMA
Malzemeler :
Çin makarnası
2 adet Tavuk göğüsü kemiksiz
Sıvı yağ
Kürdan
Çin makarnası için;
Sarımsak
Soya sosu
Susam
Baharatlar
Tavuk sarma için;
Mantar
Havuç
Domates
Renkli biber (isteğe göre sebzeler çıkarılıp eklenebilirler)
Hardal
Sıvı yağ
Toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Çin makarnası kaynamış suyun içine salınır. (makarna bizim makarnalarımıza göre daha az un içerdiği için kaynamaya gerek kalmaz sadece suya bırakmak onu haşlamaya yeterlidir)
Tavuk göğüsleri dövülerek inceltilir, domates, biber, mantar, havuç küp küp doğranır.
Bir tavada havuç biber mantar ve domates sırasıyla sotelenir, domates kaybolmaya başlarken altı kapatılır isteğe göre baharatlar eklenir.
İnceltilmiş tavukların içine bu harç koyulur ve tavuk sarılır, kürdanla açılmaması için sağlamlaştırılır.
Fırın tepsisine yerleştirilen tavukların üzerine toz kırmızı biber sıvı yağ ve hardalla yaptığımız sos sürülür 180 derece fırına atılır.
Tavuklar fırındayken haşlanmış makarna için sarımsak soyulup incecik doğranır azıcık kavurulur az bir yağda makarna tencereye konur daha sonra soya eklenir (isteğe göre azaltılıp attırılabilir ben kullanmadım dicek kadar az kullandım) baharatlar eklenir ve makarnamız hazır, tavuklar piştikten sonra verev verev kesilir makarna tabaklanır üzerine susam gezdirilir verevlenen tavular tabaktaki yerini alır ve afiyet olsunnnnn
Yorumlar
Yorum Gönder