Tekrardan sizlerleyim 👋 Herkesin bildiği ama tekrarlamak istediğim küçük sırlarla başlıyalım 👀
PASTA VE KEK YAPIMINDA KULLANILAN ARAÇLAR
-Hamur Tahtası
-Terazi
-Bakır Tencere
-Yumurta Çırpma Teli
-Merdane
-Tahta Spatül
-Demir Spatül (Palet)
-Fırça
-Hamur Torbası
-Duy
-Şurup Derecesi
-Çekme Makinası
-Elek
-Süzgeç
-Kupat
-Rende
-Çeşitli Kalıplar
PASTA VE KEK YAPIMINDA KULLANILAN TEMEL MALZEMELER
-Un : Daha çok buğday unu kullanılır. Un kullanılmadan önce mutlaka elenmelidir.
-Şeker : toz veya pudra şekeri kullanılır.
-Yumurta : Çoğunlukla tavuk yumurtası kullanılır. Taze olanı ağır, bayat olanı hafiftir.
-Süt : Genellikle inek veya koyun sütü kullanılır.
-Yağ : Margarin veya tereyağı kullanılır.
-Krem Şanti : Kaynamamış sütün üstündeki 'yağ birikintileri'ne krem şanti denilir. Hakiki krem şanti veya çiğ krema diye de bilinir.
-Vanilya : Genellikle toz vanilya kullanılır. Yumurtaların kokusunu hafifletmek ve özel bir koku vermek için kullanılır.
-Kakao : Koyu renkli olanı tercih edlir.
-Jelatin : Şeffaf ve ince yaprak şeklinde bir tür '' tutkal''dır.
-Pralin : perakende satılmaz.pastaların üzerine ''örtülük'' olarak kullanılır. Evde şöyle hazırlanır; Yarım kilo kavrulmuş badem, yarım kilo kavrulmuş fındık ve bir kilo toz şeker karıştırılır. Değirmende 4-5 defa çekilir ''macun'' haline getirilir.
-Kabartma Tozları : Hamuru kabartmak için kullanılır.
-Şekerci Boyası : Krema, şurup gibi malzemelere '' renk vermek'' için kullanılır.
-Alimünyum Folyo Kağıt : Kalıp ve tepsi içiresi için.
-Islatma Suyu : 1su bardağı suya, 3çorba kaşığı toz şeker konularak hazırlanır. Pastaya yumuşaklık vermek için kullanılır.
Tekrar görüşmek üzere 💪😇🙋
PASTA VE KEK YAPIMINDA KULLANILAN ARAÇLAR
-Hamur Tahtası
-Terazi
-Bakır Tencere
-Yumurta Çırpma Teli
-Merdane
-Tahta Spatül
-Demir Spatül (Palet)
-Fırça
-Hamur Torbası
-Duy
-Şurup Derecesi
-Çekme Makinası
-Elek
-Süzgeç
-Kupat
-Rende
-Çeşitli Kalıplar
PASTA VE KEK YAPIMINDA KULLANILAN TEMEL MALZEMELER
-Un : Daha çok buğday unu kullanılır. Un kullanılmadan önce mutlaka elenmelidir.
-Şeker : toz veya pudra şekeri kullanılır.
-Yumurta : Çoğunlukla tavuk yumurtası kullanılır. Taze olanı ağır, bayat olanı hafiftir.
-Süt : Genellikle inek veya koyun sütü kullanılır.
-Yağ : Margarin veya tereyağı kullanılır.
-Krem Şanti : Kaynamamış sütün üstündeki 'yağ birikintileri'ne krem şanti denilir. Hakiki krem şanti veya çiğ krema diye de bilinir.
-Vanilya : Genellikle toz vanilya kullanılır. Yumurtaların kokusunu hafifletmek ve özel bir koku vermek için kullanılır.
-Kakao : Koyu renkli olanı tercih edlir.
-Jelatin : Şeffaf ve ince yaprak şeklinde bir tür '' tutkal''dır.
-Pralin : perakende satılmaz.pastaların üzerine ''örtülük'' olarak kullanılır. Evde şöyle hazırlanır; Yarım kilo kavrulmuş badem, yarım kilo kavrulmuş fındık ve bir kilo toz şeker karıştırılır. Değirmende 4-5 defa çekilir ''macun'' haline getirilir.
-Kabartma Tozları : Hamuru kabartmak için kullanılır.
-Şekerci Boyası : Krema, şurup gibi malzemelere '' renk vermek'' için kullanılır.
-Alimünyum Folyo Kağıt : Kalıp ve tepsi içiresi için.
-Islatma Suyu : 1su bardağı suya, 3çorba kaşığı toz şeker konularak hazırlanır. Pastaya yumuşaklık vermek için kullanılır.
Tekrar görüşmek üzere 💪😇🙋
Yorumlar
Yorum Gönder